Véget ért a IV. Bánka-Rakaczki Emléktorna


Szombaton húsz határon inneni és határon túli szurkolói csapat részvételével rendezte meg az amigeleken.hu DVTK szurkolói honlap és az Újpest 1885 Szurkolói Klub a IV. Bánka-Rakaczki Emléktornát, mellyel a két fiatalon elhunyt labdarúgóra, az újpesti Bánka Kristófra és a diósgyőri Rakaczki Bencére emlékeztünk. Az eseménynek idén Dunakeszi és Mogyoród adott otthont. A csapatok négy ötös csoportba kerültek besorolásra, a csoportokból az első két helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Mindkét helyszínen 10-10 csapat küzdött a továbbjutást.
Az Emléktornát ezúttal is színesítették az U9-es korosztályú utánpótlás csapatok minitornája, melyen a DVTK és az UTE csapatai mellett a két házigazda város hasonló korosztályú csapatai vettek részt. A nap egyik fénypontja az All Star gálamérkőzése volt, amelyen az emléktornán résztvevő szurkolói csapatok klubjainak egykori játékosai csillogtatták meg tudásukat a közönség nagy örömére.

A csoportok beosztása a következő volt:

A-csoport: Újpest, Semleges Térfél, Lokiblog, Haladás Szurkolói Kör, Kispest LTE.

B-csoport: Vasas, AS Roma, Videoton, Borsod MLSZ, Nyíregyháza

C-Csoport: Fradi Fanatic, MTK Baráti Kör, Pena Madridista Hungara, Sepsi OSK, White Wolves Ultras Kaposvár

D-csoport: Atomic Strike Paks, Ipolyság, Mezőkövesd, ZTE, DVTK.

A fotón a mogyoródi megnyitóra felsorakozott csapatok láthatók.

Balról jobbra: MTK, Sepsiszentgyörgy, Paks, Ipolyság, Ferencváros, Pena Madridista Hungara, Kaposvár, DVTK, Zalaegerszeg, Mezőkövesd. 


Az idei Emléktornát több érdekesség is színesítette. A Sepsiszentgyörgyről érkezett szurkolói csapatot Diószegi László, a SEPSI OSK román első osztályú klub tulajdonosa vezette. A csapat átlagéletkora a legmagasabb volt az Emléktornán, erdélyi barátaink mégis fölényesen utasították maguk mögött csoportellenfeleiket, fiatalokat megszégyenítő erőnlétről tettek tanúbizonyságot. A mérkőzések között megterítettek az előtérben és valamennyi résztvevőt, vendéget megkínáltak a méltán híres, ízletes szentgyörgyi Pityókás kenyérrel, amihez volt tepertőkrém, házi zsír és lila hagyma is.

A másik határon túli csapatban, az Ipolyság együttesében lépett pályára az Emléktorna történetének legidősebb játékosa, a 75. évét töltő Udvardi Tibor, aki sarkazós gólja után méltán részesült nagy tapsban.

Mindenképpen ki kell emelni a paksi csapatot, akik ezúttal is az Amazonok, a paksi hölgyszurkolók társaságában érkeztek. Az Atomic Strike valamennyi mérkőzésén zengett a csarnok, az Amazok fáradhatatlanul buzdították csapatukat és annak ellenére, hogy nem jutottak tovább a csoportjukból, Dunakeszin is gondoskodtak a remek hangulatról.

A SEPSI OSK - Kaposvár mérkőzés után spontán énekelni kezdte a közönség a Nélküled című dalt, ami minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad valamennyi vendég számára. Megható pillanatok voltak.

A csoportmérkőzések befejezését követően Dunakesziben folytatódtak a küzdelmek.

A továbbjutók:

A-csoport: Semleges Térfél és Újpest

B-csoport: Videoton és Nyíregyháza

C-csoport: Sepsiszentgyörgy és MTK

D-csoport: DVTK és Zalaegerszeg

Az Emléktorna egyenes kieséses szakasza az utánpótlás minitorna eredményhirdetése valamint a közös megemlékezést követően folytatódott. A fotón a megemlékezéshez felsorakozott csapatok láthatók.


A nap legmeghatóbb pillanatai a közös megemlékezés voltak. Ezen a két édesapa, Bánka Gyula és Rakaczki János köszöntötte a résztvevőket és meséltek gyermekeikről, a sporthoz, az élethez való hozzáállásukról, a betegséggel vívott küzdelmükről és a pótolhatatlan hiányukról. Nagyon sok jelenlévőnek csaltak ki könnyeket a szemeiből szavaik.  

Az U9-es utánpótlás minitorna hallatlan izgalmak közepette ért véget, hiszen a körbeveréseknek köszönhetően a diósgyőri, az újpesti és a Dunakeszi csapat is hat pontot szerzett. Közöttük az egymás elleni eredmények határozták meg a végső sorrendet.


Az első helyet a DVTK U9-es csapata szerezte meg, második Dunakeszi, míg bronzérmes az UTE együttese lett.


Az All Star mérkőzés remek hírverése volt a futballnak, az egykori kedvencektől látott gyönyörű megoldások után többször csattant nagy taps a nézőtéren.

Álló sor balról: Koszta János, Vitelki Zoltán, Ifj. Bene Ferenc, Hamar István, Szlezák Zoltán, Urbán Flórián, Lőrincz László, Dizmacsek Emil, Krajnyák Dávid a DVTK szurkolói csapatának kapusa.

Guggolnak: Csillag Krisztán, Lisztes Krisztián, Véber György, Katona György, Telek András, Ifj. Fekete László, Kisznyér Sándor és Keller József.


Az egyenes kieséses szakasz hallatlan izgalmak közepette folytatódott, hiszen a négy mérkőzésből három is büntetőrúgásokkal végződött A Sepsi OSK-Újpest, a Videoton-Zalaegerszeg és a DVTK-Nyíregyháza is hihetetlen izgalmakat hozott és csak hetesekkel dőlt el. Egyedül a Semleges Térfél csapata hozta az MTK elleni meccset a rendes játékidőben.

A döntőbe jutásért Semleges Térfél-Videoton és Újpest-DVTK összecsapásokra került sor. A torna legkellemesebb meglepetését okozó Semleges Térfél gárdája 5-0-ra győzte le a fehérváriakat, míg a két szervező szurkolói csapatai közötti mérkőzést egy gól döntötte el a piros-fehérek javára.

A döntőben tehát a Semleges Térfél várt a DVTK-ra. A finálé nagy izgalmakat tartogatott, felváltva estek a gólok, végül 4-3 arányban a miskolciak diadalmaskodtak és immár másodszor hódították el a vándorserleget.

A győztesnek járó díjakat Bánka Gyula, Kristóf édesapja adta át a diósgyőriek csapatkapitányának.

A győztes csapat:

A második helyezett Semleges Térfél együttese:

A harmadik helyezett újpesti csapat:

A Semleges Térfél független szurkolói közösség videója a tornáról:

https://www.youtube.com/watch?v=MjZW-UOB4Dg

A visszajelzések szerint a résztvevők remekül érezték magukat és már most kijelentették, hogy jövőre találkozunk az V. Bánka-Rakaczki Emléktornán

Az emléktorna segítői, támogatói, szponzorai:
Minden jog fenntartva - 2019 - banka-rakaczki-emlektorna.hu 

Adatvédelem

Pr cikkek

A weboldalt készítette és üzemelteti a vendeg.com