UTE - interjú


-Mióta van együtt a csapat, milyen eddig elért eredményeitek vannak? 
 
-Mi az első 2 tornán alkalmi brigáddal indultunk. Arra, hogy állandó csapatunk legyen, a Miskolcon rendezett 2. Bánka-Rakaczki emléktorna után merült fel az igény. 2016-ban és 2017-ben is ezüstérmesek lettünk, s ezért fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy egy összeszokott gárdával talán el tudjuk hódítani a serleget. Ez tavaly sikerült is, így idén nem változtattunk a bevált módszeren. 

-Hogy készültök a tornára?

-Tavaly, a torna másnapján hangzott el az a mondat, hogy "csapatunk számára most, ebben a pillanatban kezdődik meg a 2019-es Bánka-Rakaczki emléktorna". Úgy tekintünk a jövő szombati tornára, mint az elmúlt egy év készülődésének jutalma. Bajnokságban vettünk részt, hétvégi tornákon indultunk, s hátra van még a főpróba, a Fradi Fanatics elleni edzőmeccs. 
Abban a tekintetben nincs könnyű dolgunk, hogy csapatunk tagjainak egy része vidéken él, többen is a határ mentén, vagy Budapesttől távolabb. A nagy napra azonban együtt leszünk, bár a tavalyi tornagyőztes csapathoz képest sok eltérés lesz. Ez köszönhető a szabályok szigorodásának valamint annak is, hogy jelentkezett néhány új srác, akik helyet követeltek a csapatban. Ez is jelzi, hogy nő a torna presztízse, aminek mi nagyon örülünk. 
S ugyanígy nagyon örömteli az is, hogy más csapatokon is látjuk, már nem csak eljönnek a tornára, hanem készülnek is rá.

-Mi a célotok, milyen eredménnyel lennétek elégedettek? 

Talán mondani sem kell, hogy ez az esemény számunkra (és a diósgyőriek számára is valószínűleg) kicsit többet jelent egy tornánál. Nekünk ez "A" torna. Miután rendezők is vagyunk, nem csak résztvevők, így számunkra az elsődleges az, hogy minden évben fejlődjön a rendezvény, minél több csapatot vonjunk be a programba, valamint mindig megmaradjon az a hangulat, melyet egyrészt megálmodtunk, másrészt eddig mindig meg is valósult. 
Hozzá kell tegyem, minden résztvevő az első pillanattól ráérzett a megfelelő feelingre, így ebben a tekintetben már "csak" fenn kell azt tartani. 
Az első torna előtt volt bennünk némi félsz, de szerencsére felesleges volt. Minél tovább képesek vagyunk fenntartani ezt a tiszteletteljes, kulturált, de mégis éles versenyszellemet, annál jobban tudjuk elküldeni mindenkihez azt az üzenetet, hogy a szurkoló nem csak hogy elengedhetetlen része a focinak, de megfelelően, partnerként kezelve konstruktív, alkotó elemmé válik. 
Ha ez megvalósul, mi már boldogok leszünk. Ami az eredményt illeti, tavaly megízleltük, milyen érzés megnyerni ezt a serleget. Remélem, előbb vagy utóbb minden csapat megszerzi ugyanezt a tapasztalatot, mert nagyszerű érzés a lelátói riválisokat legyőzni. 
Ugyanakkor, szeretnénk megvédeni a címünket, de csak úgy, hogy senkiben nem merül fel az, 
hogy bármiféle lejtős hazai pálya elő lenne készítve. 

-Mi a célotok, milyen eredménnyel lennétek elégedettek?  

-Ha az első 4-be bekerülnénk, nem lennénk elégedetlenek. Van még egy érdekes dolog. Az eddigi összes tornán mi adtuk a gólkirályt (volt, hogy megosztva). Bár nyilván egyáltalán nem foglalkoztat ez a cím minket a torna közben, de mindenképpen különleges lenne ezt a címet továbbra is magunknál tartani. A legfontosabb cél az pedig nem más, mint megvalósítani a torna küldetését, vagyis méltón emlékezni, új barátokat szerezni és erősíteni a szurkolók üzenetét, 
melyről már fentebb szó volt.

-Szerintetek ki nyeri a tornát?

Bárki nyeri, annak mi örülni fogunk és ez most nem egy hülye duma. A rendezéssel járó feszkó a nap végére annyira sok lesz, hogy mi annak örülünk majd, hogy vége a rendezvénynek. Persze azért jó lenne ott lenni a végelszámolásnál...
Legalább 4 csapat esélyes a győzelemre és nem szabad elfelejteni, hogy idén is indul több újonc is, akiket nem ismerünk. 1 vagy 2 sötét ló biztos van a mezőnyben.  


Az emléktorna segítői, támogatói, szponzorai:
Minden jog fenntartva - 2019 - banka-rakaczki-emlektorna.hu 

Adatvédelem

Pr cikkek

A weboldalt készítette és üzemelteti a vendeg.com