A szervezők


A Bánka-Rakaczki Emléktorna szervezői a DVTK legnagyobb szurkolói portálja és szurkolói közössége, az amigeleken.hu, és az Újpest 1885 Szurkolói Klub.

Újpest 1885 Szurkolói Klub

Az Újpest 1885 Szurkolói Klub 2017 szeptember 17.-én lett bejegyezve Pest-megyében. Az egyesület célja, hogy ápolja az újpesti sport hagyományait. Jelenlegi taglétszámunk 33 fő. 

A Bánka-Rakaczki emléktorna szervezése 2016-ban -a diósgyőriekkel közösen- még mint UTE Baráti Kör kezdődött. 
Az akkori gondolatunk az volt, hogy közös pontokat találjunk más szurkolói közösségekkel, mert hitünk szerint a különböző színek ellenére a legfontosabb kérdésben, a szenvedélyben teljes az egyetértés. Szurkolhat bárki bármelyik csapatnak, a lényeg a foci, vagy kicsit tágabban értelmezve a sport, mely egyformán fontos mindannyiunk számára. 

Ma ez a szellemiség még aktuálisabb  üzenetet kell tartalmazzon, mint bármikor korábban. A szurkolói társadalom olyan csapdában van, mely nem engedheti meg nekünk, hogy tagoltak, ellenségesek legyünk. Rengeteg közös dolgunk lenne, melyeket csak együtt tudunk, tudnánk elintézni. 

A Bánka-Rakaczki emléktornák nagyszerű rendezvények abból a szempontból, hogy erősíthetik a bizalmat egymás iránt. Nagyon örülünk, hogy ez a szomorú ügy, az emlékezés kötelessége nem csak az érintett csapatok szurkolóit, 
vagyis a diósgyőrieket és az újpestieket mozgatja meg. Úgy látjuk, hogy akik részt vettek már egy ilyen programon, azok vissza akarnak térni, mert felismerték, teljesen új érzés barátkozni a pirosnak a kékkel, a kéknek a sárgával, a lilának a zölddel. S mindenki rájött, hogy senki nem lett beteg. S nem csak beteg nem lett, de feltöltődött hittel, reménnyel. 

A Bánka-Rakaczki emléktornákon ugyanis minden csapat őszintén focizik, nem kell tartani a Tippmixtől, nincs alattom, s nem akarja elvenni senki a másik drapiját. A csapatok büszkén viselhetik identitásukat, s tudjuk, hogy tényleg mindig az a csapat győz, amelyik a több gólt rúgta. Kicsit párhuzamos, kicsit alternatív ez a valósághoz képest, de évente ez az a nap, amely megmutatja, lehetne ezt nagyban is. 

Mert egy dolog biztos, a Bánka-Rakaczki emléktornákon nincs hátsó szándék, nincs elsődleges érdek. 

Csak emlékezünk, focizunk és teszünk egy jó ügyért. 

Nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk:

Radics Judit, Rosta-Molnár András, Borsche Gábor


Az emléktorna segítői, támogatói, szponzorai:
Minden jog fenntartva - 2019 - banka-rakaczki-emlektorna.hu 

Adatvédelem

Pr cikkek

A weboldalt készítette és üzemelteti a vendeg.com