A helyszínek - Dunakeszi


Dunakeszi város Pest megyében található, a Dunakeszi járás székhelye. 

A Duna túloldalán elhelyezkedő Budakalász várossal megosztva a „Dunakanyar kapuja"-ként is emlegetik.
Dunakeszi környékén az újkőkortól találtak letelepedési nyomokat. Egy kb. háromezer évvel ezelőtt itt élő nép deszkalapokkal, kosárfonattal, kivájt szilfatörzsekkel bélelt kútjai meglepően jó állapotban maradtak fenn. A római hódítás előtt kelták vándoroltak a környékre. 

Dunakeszi 1984 óta lát el körzetközponti feladatokat. 

A város napjainkban a budapesti agglomeráció egyik legnagyobb ütemben fejlődő települése, népességszáma évről évre folyamatosan növekedik, jelenleg 43500 fő.

Dunakeszi évtizedeken keresztül lovassportjáról volt híres, melynek alapítói elsősorban Széchenyi István és a mártír miniszterelnök fia, Batthyany Elemér. A lósport virágzása majd a 2. világháború utáni hanyatlását követően 1994 óta ismét van verseny Alagon. A lóversenypálya mellett található a város vitorlázó- és sportrepülőtere, ahol két repülőklub várja a repülni vágyókat: az Opitz Nándor Repülőklub és a Malév Repülőklub. 

A sportcsarnokot a Szent István általános iskola részeként, egy új iskolaépülettel együtt adták át 2017-ben. 

A csarnok impozáns és mintegy 500 néző befogadására alkalmas. Dunakeszin lesz megrendezve majd a csoportmeccsek közül jó néhány, valamint az egyenes szakasz mérkőzései, egyben a döntő is. 
Ezen kívül lesz itt utánpótlás meccs is, valamint a gála találkozó!


Az emléktorna segítői, támogatói, szponzorai:
Minden jog fenntartva - 2019 - banka-rakaczki-emlektorna.hu 

Adatvédelem

Pr cikkek

A weboldalt készítette és üzemelteti a vendeg.com